Giresun İş Hukuku Avukatı

Giresun İş hukuku avukatı, işçi ile işveren arasındaki alacak davaları, işe iade davaları, iş kazasından nedeniyle tazminat davaları, işçi çalıştıran şirketlerin işçilere ait belgelerin düzenlenmesi, sigortasız çalıştırma nedeniyle hizmet tespit ve sigorta başlangıç tespiti davaları konularındaki uyuşmazlıkların çözümünde başvurulması gereken avukattır.

Giresun iş hukuku avukatı olarak faaliyet gösteren avukatlık büromuz; gerek işçilerin,

  • İşten çıkış işlemleri kapsamındaki ihtar işlemleri,
  • Arabuluculuk işlemleri,
  • Alacak, tespit ve tazminat davaları,

Gerekse işverenlerin;

  • İşçilerinin, iş sözleşmesinin ve diğer gerekli belgelerin düzenlemesi işlemleri,
  • İşçilerin usulüne uygun işten çıkış işlemleri,
  • Arabuluculuk ve dava işlemleri

Konularındaki ihtiyaçlarına göre danışmanlık, arabuluculuk ve avukatlık hizmeti sunmaktadır.

 

Giresun İş Hukuku Avukatı Dava Vekilliği Hizmetleriz

İş hukuku, sadece 4857 sayılı İş Kanunu ile sınırlı olmaksızın birçok kanun ve yönetmeliği ilgilendirmektedir. Bu kapsamında birçok detaya sahip İş Hukuku dalında Giresun iş hukuku avukatı ndan yardım alınması oldukça önemlidir.

Büromuzun, iş mahkemesi avukatı olarak baktığı davalar arasında;

  • İş Kazaları ve Meslek Hastalığı Davaları
  • Kıdem Tazminatı Alacağı Davası
  • İhbar Tazminatı Alacağı Davası
  • Fazla Mesai Alacağı Davası
  • Ulusal Bayram Genel Tatil Alacağı Davası
  • Hafta Tatili Alacağı Davası
  • İşe İade Davası
  • Hizmet Tespit Davası
  • Sigorta Başlangıç Tespiti Davası
  • Toplu İş Sözleşmelerinden Kaynaklanan Davalar

Giresun İş Hukuku Avukatı Dava Dışı Hizmetlerimiz

  • İşçinin İşten Ayrılırken Tazminata Hak Kazanarak Sözleşmesinin Feshi
  • İşçinin İşten Çıkış İşlemlerinin Usulüne Uygun Yapılması,
  • Arabuluculuk Toplantılarına Taraf Vekili Olarak Katılım Hizmetleri
  • İşçi ve İşveren Arasındaki Uyuşmazlığın Arabulucu Olarak Çözümlenmesi
  • İşçi Sözleşmelerinin Ve Diğer Evrakların Usulüne Uygun Düzenlenmesi
  • İş Sağlığı Ve Güvenliği Hususunda Danışmanlık
  • İşveren Şirket Danışmanlığı

Giresun İş hukuku Avukatı olarak büromuza gelen müvekkillerimize, uzman kadromuz ve uzun yıllara dayanan deneyimimiz ile gerekli hukuki bilgilendirmeyi yaparak Giresun iş hukuku avukatları ile gerekli hizmeti sağlamaktayız.

İşçi hakları konusunda yaptığımız akademik çalışmalara dayanarak tüm dava ve uyuşmazlık takibini uzman iş hukuku avukatlarımız tarafından sağlamaktayız. Ayrıca yine Giresun işveren avukatı olarak birçok şirkete danışmanlık hizmeti vermiş işveren avukatlarımız ile gerekli tüm desteği işverenlerimize sağlamaktayız.

Özellikle iş hukuku gibi önemli bir alanda açılan davalarda ve dava dışı işlemlerde, iş hukuku avukatı tarafından gerekli destek ve bilgilendirme sağlanmazsa işçi ve işveren önemli hak kayıplarına uğrayabilir. Bu sebeple iş hukukunda uzman avukatlar ile beraber çalışmak işçi ve işverenlere önemli avantaj sağlayacaktır.

 

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Tazminat Davaları

Mevzuatımızda işçilerin, iş kazası ve meslek hastalığı geçirmemesi amacıyla kabul edilmiş gerekli iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin düzenlemeler bulunmaktadır. İşverenlerin mevzuatımızda kabul görmüş iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin gerekli tedbir ve eğitimi işçilerine vermemesi nedeniyle her gün yüzlerce işçi iş kazası geçirmekte ve meslek hastalığına yakalanmaktadır. İş kazası avukatı bu anlamda gerek iş kazası ve meslek hastalığı geçirmiş işçilere gerekse işverenlere gerekli hukuki desteği sağlayarak iş kazasından kaynaklı tazminat alacakları hususunda iş kazası nedeniyle açılmış davaları takip etmektedir. İş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle Giresun iş hukuku avukatı olarak baktığımız davalar arasında;

  • İş kazası veya meslek hastalığı tespit davası (sigortasız çalıştırma yada iş kazası bildiriminin yapılmaması nedeniyle)
  • İş kazasından kaynaklı tazminat davaları
  • Meslek hastalığından kaynaklı tazminat davaları
  • İş kazası olmadığının tespiti (işveren açısından)
  • Maluliyet tespit davaları
  • Maluliyet oranına itiraz davaları
  • SGK tarafından iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle işverene açılan tazminat davaları

Bulunmaktadır.

Yukarıda yer alan davaların her biri uzman Giresun iş hukuku avukatı tarafından takip edilmeli ve gerek SGK nezdinde gerekse ceza davaları nezdinde tüm işlemler titizlikle yürütülmelidir. Ayrıca İş kazası avukatı aracılığıyla, belirlenecek kusur oranları, maluliyet oranları ve diğer hususlar göz önüne alınarak iş kazası yada meslek hastalığı nedeniyle işçinin tazminat alacakları hesaplanmalı ve gerekli önlemler uzman Giresun iş hukuku avukatı tarafından alınmalıdır.

İş kazalarında cezai sorumluluk, gerek soruşturma aşamasında savcılar tarafından gerekse ceza davası aşamasında hakimler tarafından araştırılmalı ve varsa sorumluların tespit edilmelidir.

 

Kıdem Tazminatı Davası

Kıdem tazminatı işçinin her halde alabileceği bir tazminat değildir. İşçinin kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için gerekli koşullar;

  • İşçinin, işveren nezdinde en az bir yıl süreyle çalışması,
  • İşçinin, iş sözleşmesini haklı nedenle feshetmesi yada işveren tarafından işçinin sözleşmesinin haklı neden olmaksızın feshedilmesi gereklidir.

Belirtilen koşulların varlığı halinde uzman Giresun iş hukuku avukatı tarafından işçiye vekaleten kıdem tazminatı davası açılabilecektir.

Mahkeme tarafından kıdem tazminatının hesaplanmasında giydirilmiş brüt ücret esas alınır. İşçinin çalıştığı her bir yıl için eğer işçinin maaşı sabit ise son aylık giydirilmiş brüt ücret, eğer işçiye her ay farklı ücret ödeniyorsa ortalama giydirilmiş brüt ücret tutarında kıdem tazminatına hükmedilir.

 

İhbar Tazminatı Davası

Kanunda belirlenmiş ihbar süreleri mevcuttur. Gerek işveren gerekse işçi, iş sözleşmesinin feshinde haklı bir neden yoksa işçinin kıdemine göre belirlenmiş ihbar sürelerine uyarak iş sözleşmesini feshetmesi gereklidir.

İhbar süreleri içerisinde iş ilişkisi devam ettiğinden dolayı işçi ve işveren, sözleşmeden ve kanundan doğan yükümlülüklerine ihbar süresi içerisinde riayet etmelidir. Ancak taraflardan biri derhal iş sözleşmesini feshedecekse ihbar tazminatını karşı tarafa ödeyerek iş sözleşmesini feshedebilir.

Yukarıda belirtilen koşullara uyulmaması halinde Giresun işçi avukatı aracılığıyla iş sözleşmesini derhal fesheden taraf aleyhine ihbar tazminatı davası açılabilir.

 

Fazla Mesai Davası

4857 sayılı Kanunu’nun 63. Maddesinde yer alan düzenlemeye göre haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla çalışma olarak işçiye ödenmelidir. Burada işçinin aylık çalışması üzerinden fazla mesai hesabı yapılamaz. Buna göre haftalık 45 saati aşan her bir saat için işçiye 1,5 saatlik ücret ödenmesi gereklidir. Aksi halde işçi, fazla mesailerinin ödenmediği gerekçesiyle iş sözleşmesini feshedebilecek ve Giresun iş hukuku avukatı ile açacağı davada kıdem tazminatını da işverenden talep edebilecektir.

Fazla mesai, imzalı ücret bordroları, imzalı puantaj kayıtları, parmak izi sistemi ile giriş çıkışlarda parmak izi kayıtları, aynı işveren nezdinde çalışan bordrolu tanıklar aracılıyla ispatlanabilir.

 

Ulusal Bayram Genel Tatil Alacağı Davası

Yine işçinin, ulusal ve dini bayramlarda çalışması işveren tarafından talep edilebilir. İşçi, ulusal ve dini bayramlarda çalışmamışsa işveren tarafından işçiye bir günlük ücret ödenir. Ancak işçi, ulusal ve dini bayramlarda çalışmışsa işçiye iki günlük ücret ödenecektir.

Ulusal ve dini bayramlar hafta tatili gününe rastlamışsa işçiye 2,5 günlük ücret ödenmesi gerekecektir.

İşveren tarafından işçinin, yukarıda belirtildiği gibi ücretinin ödenmemesi halinde işçi, iş sözleşmesini feshedebilecek ve Giresun iş hukuku avukatı ile açacağı davada kıdem tazminatını da işverenden talep edebilecektir.

 

Hafta Tatili Alacağı Davası

Mevzuatımızda hafta tatili olarak Pazar günü belirlenmişse de işçi ve işverenin yapacağı anlaşmaya göre haftanın herhangi bir günü hafta tatili olarak taraflar arasında belirlenebilir. İşverenin talebi üzerine işçi tarafından hafta tatilinde çalışma yapılması mümkündür. Ancak işveren, hafta tatilinde çalışan işçiye toplamda 2.5 günlük ücret ödenecektir. Diğer taraftan işçinin hafta tatilinde çalışmaması halinde işçiye 1 günlük ücretin ödenmesi gereklidir.

İşveren tarafından işçinin, yukarıda belirtildiği gibi ücretinin ödenmemesi halinde işçi, iş sözleşmesini feshedebilecek ve Giresun iş hukuku avukatı ile açacağı davada kıdem tazminatını da işverenden talep edebilecektir.

 

İşe İade Davaları

İşveren tarafından haklı bir neden olmaksızın İşçinin iş sözleşmesinin feshedilmesi ve kanunda öngörülen bir takım şartların gerçekleşmesi halinde Giresun iş hukuku avukatı tarafından işe iade davasının açılması mümkündür. Belirtilen şartlar;

  • İşyerinde en az otuz işçinin çalışıyor olması,
  • İşçinin, işveren nezdinde en az altı ay çalışıyor olması,
  • Fesih ihbar tarihinden itibaren bir ay içerisinde arabuluculuk yoluna başvurulması,
  • Arabuluculuk dosyasının kapanmasından itibaren iki hafta içinde dava açılması,

Gereklidir.

Belirtilen şartların gerçekleşmesi halinde işçi, uzman Giresun işçi avukatı aracılığıyla işverene karşı işe iade davasını açabilecektir.

Davanın işçi avukatı ile kazanılması halinde işveren, işçiyi işe başlatmaz ise mahkeme kararında hükmedilen en az 4 aylık işe başlatmama tazminatı ile 4 aylık boşta geçen süre ücretinin işçiye ödenmesi gerekecektir.

Tüm bu süreçlerin uzman işçi avukatı tarafından takip edilmesi şiddetle tavsiye edilir. Aksi takdirde açılan işe iade davasının dava hak düşürücü süre nedeniyle reddedilebileceği unutulmamalıdır. Ayrıca işveren tarafından işten çıkarılan işçiye kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenmesi işe iade davası açılmasına engel değildir.

Hizmet Tespiti Davası

İşçinin, işveren tarafından tamamen yada kısmen dahi olsa sigortasız olarak çalıştırılması halinde işçi, işveren aleyhine Giresun işçi avukatı aracılığıyla hizmet tespit davası açabilir.

Ayrıca işçi, sigortalı gösterilse dahi eğer aldığı ücret, SGK kayıtlarına daha düşük yansıtılmışsa bu durumda işçinin, pirime esas kazanç tespiti davası açma hakkı vardır.

Yukarıda belirtilen davalar kamu düzeninden olduğundan dolayı mahkeme, taraflar tanık bildirmese dahi resen seçeceği tanıklar ile davanın esasını çözümleyecektir. Ayrıca davanın her aşamasında taraflarca tanık bildirilmesi de mümkündür.

Bu davalarda işveren davalı, Sosyal Güvenlik Kurumu ise müdahil olarak gösterilir. Davanın sonunda işçinin, hizmetlerinin ve/veya ücretlerinin aylara göre tespitine karar verilir. Yani dava sonunda işçiye herhangi bir para ödenmesine karar verilmez.

 

Şirketler İçin İş Hukuku Danışmanlığı

Giresun iş hukuku avukatlarımız, işveren avukatı olarak verdikleri hizmet kapsamında işverenlere;

  • İşçinin İşten Çıkış İşlemlerinin Usulüne Uygun Yapılması,
  • Arabuluculuk Toplantılarına Taraf Vekili Olarak Katılım Hizmetleri
  • İşçi ve İşveren Arasındaki Uyuşmazlığın Arabulucu Olarak Çözümlenmesi
  • İşçi Sözleşmelerinin Ve Diğer Evrakların Usulüne Uygun Düzenlenmesi
  • İş Sağlığı ve Güvenliği Hususunda Danışmanlık
  • İşveren Şirket Danışmanlığı

Hususlarında hukuki destek sağlamaktadır.

İşveren avukatı tarafından devamsızlık tutanaklarının düzenlenmesi ve işçilere yapılacak ihtar ve ihbarların noter kanalıyla gönderilmesi hususlarında da gerekli destek sağlanır. Ayrıca işverenin talebi halinde işçinin savunmasının alınması da işveren avukatı tarafından yapılabilir.

Diğer taraftan işveren tarafından alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinden hangilerinin mevzuatımız uyarınca zorunlu olduğu işveren avukatı tarafından işverene bildirilir ve işverenin gerekli önlemleri alması işveren avukatı tarafından sağlanır.

Bunlarla sınırlı olmaksızın işyerinde, Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeler göz önüne alınarak gerekli kayıtlar ve hukuki metinler işveren avukatı tarafından hazırlanır.

 

Giresun İş Mahkemesi Avukatı

Giresun iş hukuku avukatı olarak büromuz, konusunda uzman kadrosu ve uzun yıllara dayanan tecrübesi ile Giresun iş hukuku avukatları ile hizmet sağlamaktadır. İşçi hakları avukatı cübbesi ile yukarıda ele alınan ve sayılanlarla sınırlı olmamak üzere her türlü dava ve uyuşmazlık takibi, uzman iş hukuku avukatlarımız aracılığıyla sağlandığı gibi yine işveren avukatı olarak birçok şirkete hizmet vermiş işveren avukatlarımız da işlerini en iyi şekilde yapmaktadır.

İşçi hakları avukatı olarak konusunda uzman Giresun iş hukuku avukatı ekibimiz; iş hukuku davaları ve işçi davaları konusunda; hafta tatili alacağı davası, ulusal ve dini bayram ücreti davası, kıdem tazminatı davası, ihbar tazminatı davası, fazla mesai davası, işe iade davası ve benzeri tüm davarı yürütmektedir.

Giresun iş mahkemesi avukatı olarak, işçi-işveren arasındaki alacak ve tazminat davalarına, işe iade davalarına ve iş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle açılması gereken tazminat ve tespit davalarına özgü iddia ve savunmalarımız dahilinde müdahil olmaktayız. Giresun iş mahkemesi avukatı, sayılan davalarda ileri sürülen taleplerin ispatı için her türlü delileri usulüne uygun olarak dosyaya sunar.

Bunlara ek olarak uzman kadromuzda yer alan Giresun iş hukuku avukatları ile işçi hakları kapsamında; kötüniyet tazminatı davası, mobbing davası, manevi tazminat davası açarak müvekkillerimizin, kötüniyet tazminatı, mobbing tazminatı ve manevi tazminat elde etmesini sağlamaktayız.

İş hukuku avukatı danışmanlığı kapsamında henüz işçi ile işveren arasındaki iş sözleşmesi feshedilmeden önce işçi avukatından veya işveren avukatından iş hukuku avukatlık hizmeti almak tarafların lehine olacaktır.

 

İş Mahkemeleri Davaları Ne Kadar Sürer?

İş Mahkemesi avukatı aracılığıyla dava açılması halinde Adalet Bakanlığı tarafından belirlenen bir süre içerisinde davanın sonuçlanacağı dava açılış evrakında yazar. Bu süre ise maksimum 540 gündür. Ancak bu sürenin içerisine istinaf ve temyiz kanun yolu dahil değildir. Dava sonunda hükmedilecek alacak ve tazminat miktarına göre davanızın hem istinaf hem de temyize gitmesi mümkündür. Bu kapsamda 540 gün içerisinde mahkeme tarafından;

  • Cevap dilekçelerinin verilmesi
  • Delillerin toplanması
  • Tebligatların ulaşması ve müzekkere cevaplarının gelmesi
  • Tanıkların dinlenmesi
  • Gerekliyse keşiflerin yapılması
  • Bilirkişi raporlarının alınması

İle beraber dosya karara çıkacaktır. Ancak yukarıda belirtilen aşamalar her davanın mahiyetine göre değişeceğinden dolayı davaların ortalama sonuçlanma süresi 7 ile 24 ay arasında değişecektir. Bunların içine istinaf ve temyiz kanun yollarını da dahil ettiğimizde ortalama 3 yılda dosyanın kesinleşmesi mümkündür.

Giresun İş Hukuku Avukatı ile Dava Masrafları

Giresun iş hukuku avukatı ile dava açılması halinde iş avukatı tarafından dava masrafları öncesinde tarafınıza bildirilir. Bildirilen masrafların Giresun iş hukuku avukatına ödenmesi halinde iş avukatı gerekli araştırmalarını yapmış ise hemen iş davasını açabilecektir.

Her davanın niteliği farklı olduğundan dolayı alınması gereken harç da farklı olacaktır. Bu sebeple dava açmadan önce harç ve dava masraflarının ne kadar olacağı hususunda Giresun iş hukuku avukatına danışılması daha uygun olacaktır.

Giresun İş Hukuku Avukatı Ücreti

Giresun iş hukuku avukatı ücretleri, değişkenlik göstermekle beraber yayımlanmış olan asgari ücret tarifesinden aşağı bir ücret olamayacaktır. Ayrıca her davanın da niteliği farklı olduğundan dolayı iş avukatı ücreti her davanın kapsamına göre değişecektir.

Giresun İş Hukuku Avukatı Arama

Giresun iş hukuku avukatı, Giresun barosuna kayıtlı avukatlardan iş hukuku ile ilgilenen avukatlar arasından seçilebilir.

Giresun İş Hukuku Avukatı Hangi Mahkemede Dava Açar

Davanın niteliğine göre Giresun iş hukuku avukatı tarafından, iş mahkemesi yada asliye hukuk mahkemesinde dava açılabilecektir.

 

Canlı Destek
Whatsap Destek
Nasıl Yardımcı Olabiliriz?